Gebruikersvoorwaarden voor gebruik van onze elektrische auto's

Deze gebruiksvoorwaarden zijn van kracht sinds 01-12-2019.

Algemeen

Hier staan de gebruiksvoorwaarden vermeld voor het gebruik van de voertuigen van Deelauto Hilversum. Wijzigingen kunnen op elk moment aan dit reglement worden toegevoegd en worden direct kenbaar gemaakt aan gebruikers via hun geregistreerd e-mailadres. Elke gebruiker die van de voertuigen gebruik maakt, stemt in met onderstaande bepalingen en verbindt zich eraan deze na te leven. 

Met het woord ‘gebruiker’ in deze tekst wordt zowel ‘hij’ en als ‘zij’ bedoeld.

  1. Algemene verplichtingen
    De gebruiker wordt geacht met het voertuig om te gaan als een ‘goed huisvader’. De gebruiker dient gebruik te maken van de voertuigen op een manier die niet hinderlijk is voor de andere gebruikers.
  2. Rijden en toegang
    1. Wie mag met de elektrische auto’s van Deelauto Hilversum rijden?
      Het gebruik van de voertuigen van Deelauto Hilversum is voorbehouden aan de coöperatie leden van HET deelauto.
      Iedere rijder gaat vooraf schriftelijk akkoord met beschikbaar stellen van € 300,- borg per login op het autodeelsysteem, dat – als nodig – via een incasso wordt geïnd. 
      Elke gebruiker respecteert de statuten van coöperatie HET deelauto, welke opvraagbaar zijn via info@hetcooperatie.nl.
      Bij inschrijving bezorgt de gebruiker HET de volgende documenten: een kopie van een in Nederland geldig rijbewijs en een kopie van de identiteitskaart of paspoort. Een voorlopig rijbewijs wordt in het kader van de HET deelauto dienstverlening niet als een geldig rijbewijs gezien.
      Voor gebruik volgt iedere gebruiker een uitleg over het elektrisch rijden en over de werking van het reserveringssysteem. Dit gebeurt door een persoonlijke sessie met een collega-lid van HET-deelauto.
    2. Toegang tot het online portaal
      Gemachtigde gebruikers ontvangen een login en wachtwoord om in te loggen op het online portaal. De login en het wachtwoord geven toegang tot de voertuigen, zijn strikt persoonlijk, mogen niet doorgegeven worden aan derden en moeten zorgvuldig en discreet bewaard worden door de gebruiker.
  1. Controle voertuig en start van de rit
    Bij aankomst bij de HET-deelauto die de gebruiker gereserveerd heeft, controleert deze het voertuig op schade of ongeregeldheden (rommel, aanwezigheid laadpas). Ontdekte schade of ongeregeldheden worden direct aan HET-deelauto (site of app?) doorgegeven, hetzij telefonisch, hetzij via het online portaal. Reeds gerapporteerde schade is staat in de app, bij de auto aangegeven en hoeft niet doorgegeven te worden. Bij twijfel dient de gebruiker de schade door te geven.
    Na controle op schade of ongeregeldheden, start de gebruiker zijn reservering door dit aan te geven in het online portaal. Vanaf nu is de gebruiker verantwoordelijk voor het voertuig, totdat de reservering afgesloten wordt.
    De gebruiker koppelt de auto af van de laadpaal en neemt de laadkabels mee in de auto, indien het een laadpaal betreft waarvoor losse laadkabels nodig zijn.
    Indien de gebruiker zonder opmerkingen het voertuig aanvaardt – dit betekent: zich toegang verschaft tot het voertuig en zich ermee verplaatst – is dit een bevestiging van de correcte staat van het voertuig en van het feit dat alle uitrusting inclusief laadpas(sen) aanwezig zijn.
  2. Tijdens de rit
    Wanneer de gebruiker het voertuig tussentijds parkeert of achterlaat, dient hij de wagen af te sluiten via het portaal. De ramen dienen gesloten te zijn en de buitenspiegels ingeklapt.
    HET deelauto’s hebben één of meerdere laadpassen (eigendom van HET-deelauto). Ze bevinden zich in het armleuning-opbergvak van de middenconsole. Hiermee kan de gebruiker de HET-deelauto opladen tijdens de rit. De gebruiker laadt het voertuig op conform de aan het laadstation geldende regels.

 

  1. Einde van de rit
    Na gebruik van het voertuig plaatst de gebruiker het voertuig terug op de locatie waar het voertuig thuishoort, zoals aangegeven op het portaal.
    Bij het einde van de rit, koppelt de gebruiker het voertuig aan de lader. Indien de gebruiker het voertuig parkeert bij een (?) laadpaal, dient het opladen van het voertuig altijd gestart te worden. Na gebruik laat de gebruiker het voertuig in goede staat achter. De deuren van het voertuig worden gesloten en de reservering wordt beëindigd via het portaal.
    Na het op deze manier afsluiten van de rit, wordt het voertuig vrijgegeven voor gebruik door een volgende gebruiker.
    Indien de gebruiker de ‘iets-vergeten-knop’ gebruikt, openen de deuren van de auto eenmalig, zodat hij zijn eigendommen uit de auto kan halen. Deze knop kan gebruikt worden door de gebruiker tot het moment dat een nieuwe reservering start. Na gebruik van deze knop zorgt de gebruiker altijd voor het opnieuw correct sluiten van de deuren met deze knop.
  2. Beperkingen in het gebruik van de voertuigen
    De HET-deelauto’s mogen gebruikt worden voor ritten in alle EU-landen. Buiten de EU-landen is gebruik niet toegestaan.
    De HET-deelauto’s mogen niet gebruikt worden voor deelname aan tests, races, autosportmanifestaties of voor het vervoer van licht ontvlambare en andere gevaarlijke stoffen. Enige schade of letsel bij vervoer van zulke stoffen zal verhaald worden op de gebruiker. De HET-deelauto’s mogen ook niet gebruikt worden in het kader van rijlessen.
    Er mag niet gerookt worden in de auto. Indien de gebruiker huisdieren wenst te vervoeren, kan dit enkel door schriftelijk voorafgaandelijke toestemming van HET-deelauto op mailadres deelauto@hetcooperatie.nl.
    De gebruiker mag het voertuig niet onderverhuren. Ook mag de gebruiker geen anderen onder zijn/haar naam de auto laten besturen.
  3. Stopzetting/ opzegging lidmaatschap
    Deelname aan HET-deelauto’s is voorbehouden aan HET-leden. Een lid is minimaal één jaar lid. Opzeggen van het lidmaatschap geschiedt conform de algemene richtlijnen en voorwaarden voor het HET-lidmaatschap. De incasso-toestemming voor de borg wordt op bij opzegging vernietigd.
  4. Verkeersovertredingen
    HET-deelauto is niet aansprakelijk voor verkeersovertredingen begaan door de gebruiker. Verkeersovertredingen worden verhaald op de gebruiker. HET-deelauto licht de gebruikers zo snel mogelijk na ontvangst van de boete in. De gebruiker zal geen financiële schade, geleden door te laat overmaken van de verkeersovertredingen, verhalen op HET-deelauto.
    De gebruiker zal zijn identiteit kenbaar maken aan de betreffende verbaliserende overheid volgens de instructies in de communicatie betreffende de verkeersovertreding. HET-deelauto rekent per ontvangen verkeersovertreding en per ontvangen herinnering van de betreffende verkeersovertreding € 15 aan administratieve kosten.
  5. Verzekering
    Alle voertuigen zijn conform de wettelijke voorschriften verzekerd voor:
    1. Wettelijke aansprakelijkheidsschade aan het voertuig
    2. Rechtsbijstand van de bestuurder
    3. Ongevallen inzittenden
    4. Lichamelijke schade aan de bestuurder
    5. Pechhulp Europa.

      De verzekering heeft een eigen risico voor schade van € 300,- per schadegeval.  Dit wil zeggen dat in elk geval van schade, veroorzaakt door een handeling van de gebruiker, de gebruiker het bedrag voor de reparatie tot maximaal € 300,- zelf dient te betalen. De gebruiker wordt tevens administratieve kosten aangerekend van € 15,- per schadegeval. HET-deelauto stuurt voor deze bedragen een factuur naar de gebruiker. Bij elk (nieuw) geval van schade tijdens zijn gebruik, licht de gebruiker HET-deelauto onmiddellijk in.

 

  1. Verplichtingen bij schade en ongeval
    Bij een ongeval met lichamelijk letsel moet de gebruiker onmiddellijk de politie verwittigen, als ook HET-deelauto via de contactgegevens in het portaal. In geen geval mag de gebruiker enige schuld aan het ongeval of gelijk welke andere aanspraak van de tegenpartij erkennen. De gebruiker dient een minnelijke verklaring van verkeersongeval, het zogeheten ‘Europees Aanrijdingsformulier’, te vinden in het handschoenkastje) in te vullen, zodat HET-deelauto op rechtmatige wijze in staat wordt gesteld alles wat nodig is verder af te handelen met de verzekeraar.
    Iedere tekortkoming en gebrekkige uitvoering van deze afspraken maakt de gebruiker schadeplichtig (je bedoelt?) ten opzichte van HET-deelauto.
  1. Lege batterij en pech onderweg
    De gebruiker wordt geacht bij het plannen van ritten rekening te houden met de batterijstatus van de betreffende HET-deelauto. Hiertoe voorziet HET-deelauto in laadpas(sen) die door de gebruiker te gebruiken zijn voor het opladen van de batterij van het voertuig.
    In het geval dat de gebruiker onverhoopt met een lege batterij stil komt te staan, wordt dit niet beschouwd als pech onderweg of schadegeval. De gebruiker kan in dit geval de helpdesk bellen, waarvan de contactgegevens te vinden zijn in het portaal. De eventuele kosten van het weer rijdend krijgen van dit voertuig worden verhaald op de gebruiker.
    Bij pech onderweg blijft de gebruiker-bij het voertuig aanwezig totdat hulp ter plaatse gekomen is. Als de auto weer rijdt, verwittigt de gebruiker HET-deelauto. Indien de wegenhulp het voertuig niet heeft kunnen repareren, dan dient de gebruiker contact op te nemen met HET-deelauto. Het voertuig wordt weggesleept naar de garage en de gebruiker wordt naar huis gebracht. De eventuele kosten van deze hulp worden verhaald op de gebruiker.
  1. Privacy
    HET-deelauto verwerkt persoonlijke gegevens voor het aanmaken van een online account, waarmee de gebruiker zich toegang kan verschaffen tot de elektrische voertuigen van HET-deelauto.
    HET-deelauto bewaart jouw persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk om de doelen te realiseren waarvoor jouw gegevens nodig zijn. Jouw persoonsgegevens en andere gegevens worden verwijderd nadat je jouw deelname aan HET-deelauto opzegt. Opzeggen doe je schriftelijk bij de coördinator van HET-deelauto. Na opzegging van je account duurt het maximaal zes maanden voor je gegevens definitief verwijderd zijn (inclusief backups).

    HET deelauto houdt de volgende gegevens bij per rit:
      1. Tijdstip van reserveren
      2. Tijdstip van starten van de rit
      3. Tijdstip van beëindigen van de rit
      4. Het afgelegd aantal kilometers per rit
      5. Verbruikte energie per rit


    Het door de gebruiker afgelegde traject wordt door ons op geen enkele manier bijgehouden. Enkel tijdens jouw rit kan HET-deelauto de locatie van het betreffende voertuig bepalen, bijvoorbeeld wanneer de gebruiker assistentie vraagt gedurende zijn rit. Indien we een locatiebepaling doen van het betreffende voertuig, vragen we expliciet mondelinge toestemming aan de gebruiker. HET-deelauto deelt de gegevens van de gebruikers niet met derden. De gebruiker heeft altijd recht op inzage in alle gegevens die HET-deelauto van hem bijhoudt.

Downloaden

inloggen